Ivoordreef Utrecht

Een energiezuinige woning

Ivoordreef is voorbereid op de toekomst. Duurzaam en met aandacht voor thema’s als groen, water en het klimaat. De huizen in Ivoordreef worden daarom uitgerust met een aantal duurzame installaties. Op deze pagina vertellen we je meer over deze verschillende onderdelen.

 

 

 

 

 

 

Verwarming

De huizen in Ivoordreef worden verwarmd door middel van een collectieve warmtepomp. Dit betekent dat er geen CV ketel nodig is, waardoor de woning geen gasaansluiting heeft. En dat is heel fijn met de huidige gasprijzen! Deze warmtepomp staat in de parkeergarage en wordt aangesloten op twee warmtebronnen in de grond die speciaal voor Ivoordreef worden geboord. Alle eengezinswoningen worden op deze collectieve warmtepomp aangesloten.

In de woning zelf wordt op alle verdiepingen vloerverwarming aangebracht. Er zijn dus geen radiatoren aanwezig. De warmtepomp zorgt voor warm water en de verwarming van het huis. In de zomer kan de woning ook gekoeld worden door de vloerverwarming.

Als er meer warmte wordt gevraagd dan de warmtebron aankan wordt deze extra vraag ingevuld met stadsverwarming. Bij stadswarmte wordt voor het verwarmen van jouw huis gebruik gemaakt van de warmte die er al is. Deze komt vrij in elektriciteitscentrales, de industrie, of bijvoorbeeld bij het verbranden van afval. Deze vrijgekomen warmte wordt via het warmtenet naar woonwijken en bedrijven geleid.

Zonnepanelen

Op het dak van iedere woning worden in basis 1 of 2 zonnepanelen aangebracht. Deze panelen zorgen ervoor dat de warmte installatie van stroom wordt voorzien. Wil je graag ook huishoudelijke apparaten laten draaien op zonne-energie? Dan kun je ervoor kiezen om extra panelen te laten plaatsen. De wooncoach van ERA Contour helpt je graag bij deze keuze.

 

Isolatie & ventilatie

Met de huidige energieprijzen wil je natuurlijk zo min mogelijk warmte verliezen. De woningen in Ivoordreef worden goed geïsoleerd, zodat de warmte in de winter ook echt binnen blijft. Deze isolatie zit in de vloer, in de muren, maar ook in het dak. De woningen krijgen namelijk een groen dak met planten. Wist je dat het groene dak zorgt voor extra isolatie? Dat is dus win-win. Jij zit er in de winter lekker warmpjes bij en de dieren hebben ook een fijn thuis.

Om ervoor te zorgen dat er voldoende frisse lucht de woning in komt, wordt er een WTW unit geplaatst op de zolder. Een WTW-unit is een ventilatieapparaat dat vervuilde lucht in huis afvoert en het vervangt voor schone lucht van buiten. Voor deze lucht de woning ingaat wordt het gefilterd en aangepast naar de gewenste binnentemperatuur.

Zoekvenster sluiten