Ivoordreef Utrecht

Ondertussen op de bouwplaats…week 20

19 mei 2022 | Nieuws

“Daar gaat het laatste stukje van mijn keuken.” Vandaag werd één van de laatste panelen van de gevel gehesen. Een symbolisch moment. Cathy Hoogeberg heeft 28 jaar op de Ivoordreef gewoond en volgt de handeling met een lach en een traan. Spontaan komen allemaal herinneringen boven.

Voor elkaar klaar staan
“Weet je nog Martin, dat we pannenkoeken bakte voor de hele buurt?” Cathy is aanwezig samen met oud bewoner Martin de Koff. “Ik weet nog goed hoe wij elkaar leerden kennen. Bij het pierenbadje. En nu ben je al weer 18 jaar mijn mantelzorger.” Op de vraag wat één van de mooiste herinneringen is, antwoord Cathy het klaarstaan voor elkaar. “We hadden het niet breed maar als er echt wat te vieren was, zamelde we met alle bewoners geld in. Ja, als die flat toch eens kon praten. Want we hebben ook minder mooie momenten meegemaakt, hoor. Die keer bijvoorbeeld dat ik waterschade had, bleken mijn bovenburen een wietplantage te hebben.”

Klaar voor de sloop
“Nog 7 gevelpanelen te gaan en dan is de flat klaar voor de sloop.” Hoofduitvoerder Patrick Dezijn vertelt dat maandag 30 mei de kraan komt. “We hebben twee dagen nodig om de kraan op te bouwen en dan gaan we van start.” Per portiek wordt de flat van boven naar beneden gesloopt. “Waarbij we heel precies te werk gaan en steeds kijken hoe het gebouw reageert. Het mag niet als een kaartenhuis in elkaar storten.” Op de vraag of de buurt geluid gaat horen, antwoord Patrick: “We doen ons best om zo min mogelijk geluid te maken. Het beton gaan we niet hakken, maar knippen. Een speciale techniek die geluidsvriendelijk is voor de buurt.”

Bewerken gevelpanelen
Op het oude speelveldje staan de gevelpanelen klaar om bewerkt te worden. De volgende keer vertellen we hier meer over.

Zoekvenster sluiten