Ivoordreef Utrecht

Wonen in Ivoordreef

In Ivoordreef komen zowel koop- als huurwoningen. In de koopwoningen van Ivoordreef kun je gerust even ‘doorgroeien’. Met 127 m2 woonoppervlakte, vier slaapkamers en een eigen tuin heb je lekker veel woonruimte tot je beschikking. Wil je weten hoe de plattegrond van deze woningen eruit ziet? Neem dan een kijkje op de pagina Koopwoningen.

Naast de koopwoningen krijgt Ivoordreef drie appartementengebouwen met 74 huurappartementen in de vrije sector (verhuurd door Amvest) en 159 sociale huurappartementen (verhuurd door Bo-Ex). De appartementen worden aangeboden in verschillende formaten. Of je nu happy single bent, voor het eerst gaat samenwonen of juist net weer met z’n tweeën van de rust geniet, allerlei gezinssamenstellingen kunnen hier een plek vinden. Op de pagina’s sociale huur en vrije sector huur vind je meer informatie over de appartementen en de planning.

Klaar voor de toekomst

Duurzaam wonen

Een groener dan groene buurt, beloofden we al. Een belofte die we letterlijk en figuurlijk nakomen. Alle woningen in Ivoordreef worden namelijk gasloos. Dat is goed voor het milieu en met de huidige energieprijzen ook goed voor je portemonnee. Verder krijgen de koopwoningen groene daken met daarop zonnepanelen. Een groen dak vangt regen op en helpt zo te voorkomen dat bij een hoosbui de straten volstromen. Bovendien zorgen deze daken, samen met het groen op het binnenplein, voor een gezonde en prettige leefomgeving.

Iets weggooien wat nog goed is? Daar houden we niet van. Een deel van de materialen van de afgebroken flat wordt daarom weer gebruikt in de nieuwbouw. Zo plaatsen we de geveldelen en galerijhekken terug bij de nieuwe appartementen. En van het hout van de gekapte bomen laten we bankjes en speeltoestellen maken. Ook de straatklinkers gebruiken we opnieuw.

Zoekvenster sluiten