Ivoordreef Utrecht

Een buurt om van te houden

Ivoordreef komt in de Utrechtse wijk Overvecht tussen de Einsteindreef, Klipspringerdreef, Kasaidreef en de Oranjerivierdreef. De oorspronkelijke flat wordt zorgvuldig gesloopt waarbij zoveel mogelijk materialen worden hergebruikt in de nieuwbouw. Het wordt een groene buurt met verschillende soorten woningen, zowel koop als huur. Veel dingen die vroeger op de locatie aanwezig waren, zoals bijvoorbeeld het sportveld en het pierenbadje, komen weer terug in een andere of verbeterde vorm.

Een diverse woonbuurt

Hoe gaat de nieuwe Ivoordreef eruit zien?

  • 74 koop eengezinswoningen met drie verdiepingen en een tuin.
  • 159 sociale huurappartementen voor Bo-Ex. Aan de Einsteindreef komen twee appartementencomplexen van elk 9 verdiepingen hoog.
  • 74 middeldure huurappartementen: Tussen de twee flats aan de Einsteindreef komt een gebouw met 5 verdiepingen.
  • Bewoners parkeren in de afgesloten parkeergarage of in het binnenhof.
  • In het midden van de buurt komt een groot autovrij plein. Hier is voldoende ruimte om te spelen en elkaar te ontmoeten.
  • Op de hoek van de Kasaidreef en de Oranjerivierdreef komt een nieuw sportveld.
Altijd in beweging

Een gezonde buurt

Na school of werk even lekker bewegen en je hoofd leegmaken. Dat kan op het sportveld naast de parkeergarage. Iedereen kan hier gebruik van maken. Op het sportveld worden de lijnen uitgezet voor basketbal en voetbal. Een middagje vrij? Kun je hier mooi even stiekem oefenen op je driepunters of je dribbel. Maar op een rustig moment je gymmatje uitrollen, kan natuurlijk ook.

Niet alleen volwassenen kunnen lekker bewegen in Ivoordreef, ook voor de kinderen is er van alles te doen. Op het binnenplein komen verschillende speeltoestellen van natuurlijke materialen. Dus geen standaard schommel, maar bijvoorbeeld boomstammen om over te klimmen. Ook het pierenbad komt terug op het plein. Hier kunnen de kids bij warm weer lekker spetteren terwijl jij geniet van de zon op één van de bankjes.

Voorzieningen

Je hoeft de wijk niet uit

Ivoordreef komt in een bestaande wijk en dat merk je aan de voorzieningen die er al zijn. Huis- en tandartsen, scholen, een kinderboerderij, sportclubs, supermarkten, groenteboer, kaaswinkel, (islamitische) slager, horeca, je vindt ze allemaal op loop- of fietsafstand. En wil je een middagje shoppen? Zelfs dan hoef je de wijk niet uit. Op nog geen tien minuten wandelen ligt Winkelcentrum Overvecht, met ruim honderd winkels.

 

Zoekvenster sluiten