Ivoordreef Utrecht

Ondertussen op de bouwplaats…week 45

10 november 2022 | Nieuws | Delian de Gier

Het eind is in zicht! Nog één werkdag en dan is de bouwplaats leeg. Vrijdag wordt het laatste beetje puin fijn gemalen, materieel afgevoerd en dan starten we zaterdag meteen met het afbreken van de puinbreekinstallatie.

Tijdelijk weinig werkzaamheden
Vanaf volgende week is het dan tijdelijk rustiger op de bouwplaats. De kabels en leidingen worden nog verwijderd en in de week van 21 november is de bodemsanering klaar. Vervolgens is het wachten totdat we kunnen starten met het opbouwen van de werkplaats. In de werkplaats gaan we de gevelpanelen bewerken. Binnenkort vertellen we hier meer over. Maar nu eerst meer over de uitdaging hoe je van ‘vies’ beton, ‘schoon’ beton maakt.

Beton hergebruiken
Toen de hele flat was gesloopt en we gingen starten met het fijnmalen van het beton kwamen we erachter, dat er in het beton hout was verwerkt. Niet zo fijn want voor hergebruik is schoon beton nodig. Daardoor moesten we een oplossing bedenken om het beton te scheiden van het hout.

Speciale wasinstallatie
De oplossing werd gevonden in de vorm van speciale wasinstallatie. Het fijngemalen beton wordt in de wasinstallatie onder water gezet. Beton is zwaar en zakt naar beneden, hout is licht en drijft naar boven. Met als resultaat schoon beton.

Met trots kunnen we nu zeggen dat al het beton schoon de bouwplaats heeft verlaten. Op naar een tweede leven in de betonindustrie.

Zoekvenster sluiten