Ivoordreef Utrecht

Een energiezuinige woning

Als je een woning koopt in Ivoordreef ben je voorbereid op de toekomst. In 2050 moeten alle woningen in Nederland van het gas af zijn. Voor bestaande woningen wordt op termijn dus een flinke investering en verbouwing gevraagd om deze gasvrij te maken. De woningen in Ivoordreef worden gebouwd zonder gasaansluiting. Dit betekent dat je hiervoor geen investeringen meer hoeft te doen en je woning dus volledig toekomstproof is.

Op deze pagina vertellen we je meer over de installaties in de woning die er samen voor zorgen dat jouw huis zo energiezuinig mogelijk is.

 

 

 

 

 

 

Verwarming

De huizen in Ivoordreef worden verwarmd door middel van een collectieve warmtepomp. Dit betekent dat er geen CV ketel nodig is, waardoor de woning geen gasaansluiting heeft. En dat is heel fijn met de huidige gasprijzen! Deze warmtepomp staat in de parkeergarage en wordt aangesloten op twee warmtebronnen in de grond die speciaal voor Ivoordreef worden geboord. Alle eengezinswoningen worden op deze collectieve warmtepomp aangesloten.

In de woning zelf wordt op alle verdiepingen vloerverwarming aangebracht. Er zijn dus geen radiatoren aanwezig. De warmtepomp zorgt voor warm water en de verwarming van het huis. In de zomer kan de woning ook deels gekoeld worden met dit systeem.

Als er meer warmte wordt gevraagd dan de warmtebron aankan wordt deze extra vraag ingevuld met stadsverwarming. Bij stadswarmte wordt voor het verwarmen van jouw huis gebruik gemaakt van de warmte die er al is. Deze komt vrij in elektriciteitscentrales, de industrie, of bijvoorbeeld bij het verbranden van afval. Deze vrijgekomen warmte wordt via het warmtenet naar woonwijken en bedrijven geleid.

Zonnepanelen

Op het dak van iedere woning worden in basis 1 of 2 zonnepanelen aangebracht. Deze panelen zorgen ervoor dat de warmte installatie van stroom wordt voorzien. Wil je graag ook huishoudelijke apparaten laten draaien op zonne-energie? Dan kun je ervoor kiezen om extra panelen te laten plaatsen. De wooncoach van ERA Contour helpt je graag bij deze keuze.

 

Isolatie & ventilatie

Met de huidige energieprijzen wil je natuurlijk zo min mogelijk warmte verliezen. De woningen in Ivoordreef worden goed geïsoleerd, zodat de warmte in de winter ook echt binnen blijft. Deze isolatie zit in de vloer, in de muren, maar ook in het dak. De woningen krijgen namelijk een groen dak met planten. Wist je dat het groene dak zorgt voor extra isolatie? Dat is dus win-win. Jij zit er in de winter lekker warmpjes bij en de dieren hebben ook een fijn thuis.

Om ervoor te zorgen dat er voldoende frisse lucht de woning in komt, wordt er een WTW unit geplaatst op de zolder. Een WTW-unit is een ventilatieapparaat dat vervuilde lucht in huis afvoert en het vervangt voor schone lucht van buiten. Voor deze lucht de woning ingaat wordt het gefilterd en aangepast naar de gewenste binnentemperatuur.

Zoekvenster sluiten