Ivoordreef Utrecht

Ondertussen op de bouwplaats…week 38

21 september 2023 | Nieuws | Delian de Gier

Je hebt het vast al gezien dat er langzamerhand weer activiteit komt op de bouwplaats. Wij zijn blij dat we verder kunnen met de volgende stap; het bouwen van een loods voor het bewerken van de gevelelementen. Al maanden staan de betonnen platen die op de gevel zaten van de oude flat geduldig klaar om weer mooi gemaakt te worden voor de nieuwbouw.


Terwijl Lagemaat ondertussen op de bouwplaats bezig is met het opbouwen van de loods, is achter de schermen een technisch team het hele proces – van het bewerken van de gevelpanelen – aan het voorbereiden. Een secuur werkje waar een hoop bij komt kijken en de juiste vakmensen en apparatuur bij nodig zijn.

Ieder gevelelement is uniek
Binnen nu en een paar weken start dit unieke proces. Voordat we zover zijn om de elementen op maat te zagen, worden ze eerst schoongemaakt. Het schoonmaken zorgt ervoor dat de betonnen platen er weer stralend uit gaan zien. Als de platen uiteindelijk gewassen gereinigd en verzaagd zijn, komt aan iedere plaat een label met een qr-code te hangen. Zo weten we straks precies waar welke plaat in de nieuwbouw komt. Het is net een grote puzzel.

Werktijden en bewaken geluidsregels
Van het schoonmaken zul je weinig merken. Het zagen van de elementen kun je horen. We houden hierbij natuurlijk in de gaten dat de werkzaamheden binnen de toegestane geluidsregels blijven en meten regelmatig het geluid. Van maandag tot en met vrijdag werken we van 07:00 tot19:00 uur, waarbij we meestal rond 17:00 uur stoppen.

Heb je nog een vraag, Delian staat je graag te woord.

Zoekvenster sluiten