Ivoordreef Utrecht

Ondertussen op de bouwplaats…week 7

17 februari 2022 | Nieuws

We hebben een mooie mijlpaal bereikt; binnen in de flat is al het asbest verwijderd. Complimenten mannen! De volgende klus is het asbest buiten veilig verwijderen. Dit betekent dat je vanaf nu mannen in witte pakken buiten kunt zien rondlopen.

Patrick, kun je je voorstellen dat buren het spannend kunnen vinden om buiten mannen in witte pakken te zien?
“Voor mij is het dagelijkse kost. Ik zou bang worden als ze geen beschermende kleding zouden dragen. Het geeft juist aan dat er veilig en verantwoord wordt gewerkt. Nu we buiten aan de slag zijn, staat er een douchewagen. Met een zuurstofmasker werken is intensief. Daarom is het verplicht dat onze asbestspecialisten twee uur werken, douchen en een uur rusten, dat rondje herhalen ze drie keer. Één ding is zeker; ze komen schoon thuis,” zegt hij lachend.

Kun je een korte update per portiek geven?
“Ja natuurlijk! Portiek 1: Op de ramen waar je een rood kruis ziet staan, zijn de asbestspecialisten bezig het laatste asbest te verwijderen. Wie goed oplet, zal steeds minder rode kruizen gaan zien.
Portiek 2: Voor- en achter zijn de ramen eruit en op een paar plekken zie je hier ook nog rode kruizen.
Portiek 3: Hetzelfde.
Portiek 4: Hier zijn we bezig ramen te verwijderen. Moet het alleen niet zo hard waaien, want dan is het te gevaarlijk om ramen te verwijderen.
Portiek 5 & 6: Binnen is het asbest weg en zijn we de asbestsluis aan het opruimen.”

Buiten op het terrein wordt er groen weggehaald. Waarom is dat?
“Door de zachte winter zien we dat de eerste vogeltjes bezig zijn met de voorbereidingen voor het bouwen van een nestje. Mooi om te zien, alleen niet op een bouwterrein waar we aan het slopen zijn. Dus wat hebben we gedaan? We hebben de lage struiken weggehaald. En volgende week komt een hovenier de bomen snoeien en oude lege nestjes verwijderen. Er worden dan gelijk sliertjes in de bomen gehangen, als teken dat de vogels in een andere boom in de buurt moeten gaan broeden.”

Zoekvenster sluiten