Ivoordreef Utrecht

Wanneer kan ik hier gaan wonen?

21 maart 2024 | Nieuws | Delian de Gier

Wekelijks worden we gebeld met de vraag of er al meer bekend is over wanneer de woningen in verkoop gaan? Of wanneer de bouw start?

Laten we beginnen dat we dolgraag willen starten met het bouwen van een mooi nieuw wijkje op de Ivoordreef. Er is krapte op de woningmarkt, mensen willen hier graag wonen, de gemeente is akkoord met het bestemmingsplan. Kortom, waar wachten we nog op?

Drukte bij de Raad van State
Helaas hebben we te maken met procedures die zwaar vertragen. Zoals gemeld in het nieuwsartikel van 14 april 2023 zijn drie partijen het niet eens met de beslissing van de gemeente. Deze partijen zijn in beroep gegaan bij De Raad van State. Normaal hanteert de Raad van State de norm om binnen een jaar uitspraak te doen. Maar het is momenteel zo druk, dat het onbekend is wanneer Ivoordreef behandeld gaat worden. Verschrikkelijk zuur voor de mensen die hier willen gaan wonen én het bouwteam dat zin heeft om aan de slag te gaan.

Wanneer start de bouw
Dus op de vraag: wanneer start de bouw? Kunnen we helaas geen antwoord geven. We kunnen pas een planning maken na een positieve uitspraak. We hopen eind 2024 te starten met de verkoop en begin 2025 te starten met de bouw van de huurappartementen voor Bo-Ex en Amvest.

Bewerken gevelpanelen
Gelukkig zijn we wel gestart met het bewerken van de gevelpanelen. Eigenlijk hadden we al eerder aan de gang willen zijn, maar het wachten was op de levering van de machines. Inmiddels staat alles op zijn plek en zijn we aan de slag.

Heb je na het lezen van dit nieuwsartikel toch nog een vraag. Stel ‘m aan Delian de Gier: delian.degier@eracontour.nl

Zoekvenster sluiten